Pentru a se putea adapta mai uşor unei lumi din ce in ce mai schimbătoare, în care societatea cere mai mult ca niciodată oameni maturi şi oneşti, ce se ghidează dupa nişte principii bine întipărite, nevoia unui copil, în primii 18 ani ai vieţii sale, de grijă, educaţie şi dragoste, nu a fost nicicând mai mare.
Deşi principiile morale de bază în ceea ce priveşte creşterea unui copil sunt cunoscute de majoritatea populaţiei, o privire fugară aruncată asupra realitaţii ne confirmă contrariul, mai ales când vine vorba de centrele instituţionalizate, în casele de copii.

Violența, fie ea fizică sau doar verbală, aduce cu ea mari probleme în ceea ce priveşte dezvoltarea corectă a individului. Lipsit de grijă şi de compasiune, fără un îndrumator care sa îl ghideze pe drumul întortocheat al creşterii în vârstă, psihicul copilului va începe să acumuleze frustrări. Cu cât mai mult se prelungeşte tratamentul, cu atât mai mult e de suferit, primele victime fiind educaţia şi capacitatea de relaţionare.

Putem astfel observa uşor cum un astfel de tratament are efecte negative nu doar asupra individului, ci şi asupra societaţii din care el va face parte ulterior.

si extrem de grava, problema este rar luata in calcul de catre persoanele capabile de a schimba ceva. Astfel, trebuie luate masuri cu privire la informarea despre gravitatea reala a situatiei, si dr asemenea, trebuie trecut la actiune.

O dezbatere intre tineri veniti din intreg judetul, la finalul activitatilor, are un dublu rol. Organizata intr-un format clasic de dezbateri, aceasta va deschide in primul rand o usa catre discutii ulterioare cu privire la tema abordata. Publicul ce va fi de fata va putea astfel sa preia informatiile oferite si sa-si creeze o opinie personala, astfel ducand mai departe initiativele in rezolvarea problemei. De asemenea, in cadrul dezbaterii vor fi cuprinse si informatiile stranse de-a lungul proiectului: statistici, masuri luate si eficienta lor, amplitudinea reala a problemei, gradul de implicare a populatiei, toate acestea in sustinerea unor argumente puternice pentru ca in final, sa creem o societate mai buna.

Popular posts from this blog

Years ago...

Heroic Forget-me-nots

I wish I could keep writing forever